Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogyan legyek jó anya, nő, vállalkozó?

Élni tanulunk, ha akarjuk, ha nem

Élni tanulunk, ha akarjuk, ha nem

Az elvehetetlen nő

2022. február 07. - TűzVízRepülő

img_20220207_124321.jpg

Ha azt szeretnéd, hogy téged ne akarjon elvenni senki, sőt még a kezedet se kérjék meg, akkor a következő tulajdonságokkal kell rendelkezned:

1. Legyél erős és talpraesett!

A férfiak nem igazán érzik magukat férfinak egy erős nő mellett, tisztelet a kivételnek, örök hála, hogy vagytok... Sokkal könnyebb egy gyengébb, kicsit esetlenebb, magatehetetlen nő mellett erősnek lenni, mint az mellett, aki kezében tartja a saját életét.

2. Ne legyél irányítható!

Nagyon nehéz egy olyan nő mellett labdába rúgni, aki pontosan tudja mit és hogyan akar. Ha nem szeretnéd, hogy elvegyenek legyél ön- és céltudatos.

3. Gondolkodj logikusan!

Az okos nő túl nagy falat. Nem hisz el mindent, nem veszi készpénznek, amit mondanak neki. Képes a dolgok mögé nézni. A naiv nő mellett könnyebb szabadnak lenni. Kérdezz bátran, ha valami nem logikus, hidd el, nem leszel népszerű.

+1. Legyenek elvárásaid!

Ha sosem szeretnél abba a bizonyos fehér ruhába bújni, fontos, hogy legyenek elképzeléseid, elvárásaid a jó párkapcsolatról. Mindezt, ha még szóvá is mered tenni, biztos nem kerül gyűrű az ujjadra.

Mindannyian állítunk fel elvárásokat azzal kapcsolatban, mit szeretnénk kapni a szerelmünktől érzelmileg, testileg és a mindennapi rutinban. Van aki, arra vágyik, hogy a szennyestartóban landoljon a zokni, van, aki abban bízik a szülinapja nem lesz elfelejtve, van, aki romantikus vacsorákról álmodik. Mindenkinek más az igénye, de amikor belebotlunk a szerelembe, valahogy elfelejtjük, mire vágyunk, mi fontos ahhoz, hogy érzelmi biztonságban legyünk.

Persze arra is sok példát látni, hogy nincs elfelejtve, csak nem merjük kifejezni a párunk felé, miben várnánk többet. Félünk felvállani a saját belső igényünket, azért, mert úgy már azt gondoljuk nem lennénk szerethetőek. Talán az is ott bújkál a félelem csuporban, hogy nem érdemeljük meg. "Ne legyél telhetetlen, nézd meg hány barátnőd van még egyedül, aki meg nincs, annak meg sokkal rosszabb a helyzete. Ne szólj szám, nem fáj fejem!" 

Na most, ha mi szólunk - kedvesen, szeretettel szólunk - is nagyban csökkentjük az ásó, kapa, nagyharang happy endet. Szóval kedves elvehetetlen, nézz szembe a félelmeiddel és ismerd fel, mi hiányzik és állj ki magad mellett. Nem lesz kisdoboz, sem kérdés, amire csak egy egyszerű válasz lehet...

 

Igen jól érzed kedves olvasó, van a cikkben minden: önirónia, keserűség és hitvesztés. Van benne. De mielőtt ítélkeznél, hidd el, mióta egyre távolabb kerülünk a hagyományos értékektől, a gyermekkori álmainktól is egyre távolabb sodor az élet. És ez, nem csak a nőkre és a nagy igenre igaz... 

A bejegyzés trackback címe:

https://elnitanulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr317214200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2022.02.07. 22:48:22

Ebben a cikkben 1 db passzív-agresszív mentalitás van. (Nem mintha az nem lenne szexi.)

Laptop7712 2022.02.08. 08:46:41

Tegyül fel, van egy ugyanilyen elvárásokkal rendelkező férfi, aki el akarná venni a cikkben szereplő nőt. Akkor mi történne? Ez a nagy kérdés. Egy szerelemhez -amiből lehet házasság- három dolog kell: 1. közös értékrend, 2. kielégítő anyagi háttér 3. jó sex. -Balogh Béla után szabadon - ha bármelyik hiányzik, vége, a sorrend mindegy. A kérdés az, hogyan legyél önmagad egy párkapcsatban. Erről egy céda szó nem esik a bejegyzésben.

TűzVízRepülő 2022.02.09. 15:18:55

@Laptop7712:
Ha egy hasonló elvárásokkal rendelkező férfi találkozna a cikkben szereplő nővel, akkor nagy eséllyel egy minőségi, őszinte érzéseken nyugvó kapcsolat alakulhatna ki köztük.
Balogh Béla gondolatával egyet tudok érteni, azzal a kiegészítéssel, hogy ha valamelyik nincs meg, akkor vége kell, hogy legyen... De tudjuk, hogy sokan maradnak benne egy olyan kapcsolatban is, ahol van, vagy vannak "hiányzó darabok". Még mindig az a nézőpont a népszerűbb, hogy jobb a rosszban, mint egyedül.
A "hogyan legyünk Önmagunk a párkapcsolatban" téma valóban csak indirekt módon jelent meg a cikkben, úgy azért megjelent, de kibontani nem akartam, mert közvetlenül nem illet volna a címben szereplő gondolathoz.
Köszönöm a hozzászólást, örömmel vettem!

TűzVízRepülő 2022.02.09. 15:23:33

@Puller István: Passzív-agresszív? Nem érzem magam annak, de a düh és indulat valóban jelen van...
süti beállítások módosítása